Fietsroute

Algemeen

De Peter Nijhoff-fietsroute bestaat uit vier verschillende dagroutes van 40 tot 60 kilometer. U kunt drie of vier dagen fietsen en de routes naar keuze verlengen of inkorten.

Vier dagroutes

De eerste route gaat door het Dwingelderveld, een Nationaal Park sinds 1991 en het grootste en mooiste natte heidegebied van West-Europa.
Een tweede route voert u door het Drents-Friese woud, bekend om zijn uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en het brongebied van de Vledder Aa.
De derde route gaat door het Holtingerveld, een prachtig natuurgebied op de flanken van de Havelterberg. Dit gebied dat ooit de bestemming had van militair oefenterrein, biedt u een unieke beleving van oorspronkelijke natuur en bijna ongekende rust.
De vierde route bevindt zich in een open landschap boven Dwingeloo waar u de Schoonebeker heideschapen kunt ontmoeten. U doorkruist het Leggelderveld, het Hijkerveld en de noordkant van het Dwingelderveld.

Extra uitstapjes

Vanuit het Drents-Friese woud kunt u een extra lus rijden door het Fochteloërveen waar u misschien de kraanvogels kunt spotten. Vanuit het Dwingelderveld is een extra uitstapje mogelijk naar de boswachterij van Echten.

Overnachtingen

U overnacht in Diever of Wittelte, Dwingeloo of de Eemster en Ansen of Uffelte. De verschillende overnachtingsadressen fungeren ook als vertrekpunt voor de fietsroutes.

Voor meer informatie over alle mogelijkheden:
zie fietsarrangement